Altijd Pijn

Een vriend vertelde mij zijn verhaal. Hij had altijd pijn. Al sinds hij klein was, gaf zijn lichaam niet mee. Hij heeft nooit kunnen gymmen op school, niet kunnen sporten. Talloze artsen hebben hem onderzocht. Als klein kindje al. Niemand kon iets vinden. Geen enkele arts kon vertellen waar de pijn vandaag kwam. Wat er met hem aan de hand was.

Hij leerde ermee leven en had een heel fijn leven. Tot hij vijftig was. De pijn nam alsmaar toe en het was niet langer draaglijk. Ook werd het lastig op zijn werk. Hij besloot om een chiropractor te bezoeken en daar was hij een jaar onder behandeling. De pijn nam enkel toe. Hem werd gezegd dat dat normaal was na een behandeling maar dat het daarna zou verbeteren. Zo heeft hij het helaas nooit ervaren. Teleurgesteld stopte hij met de behandelingen.
Uiteindelijk kreeg hij via de huisarts een verwijzing naar een reumatoloog. Dat was voor hem een nieuw startpunt in de zoektocht naar pijnverlichting. Reuma was het niet maar er werden foto’s gemaakt, bloed afgenomen en binnenkort hoort hij meer. Op weg naar huis kreeg hij een folder mee over Fibromyalgie.

Hij kende mij en had over mijn nieuwe behandelmethode gehoord maar was sceptisch. Hij geloofde er niet in. Dat doet hij nog steeds niet maar ondertussen is hij nu bijna anderhalve maand ongeveer 3x per week behandelend en hij heeft, de meeste dagen, geen pijn meer. Indien de pijn soms de kop op steekt, dan verdwijnt deze ook weer snel. Het is bijna niet te geloven, je hele leven pijn; In je rug, nek, schouders, knieën, heup, overal.
De laatste weken is de pijn veel draaglijker geworden. Als ik hem vraag, dit in een percentage uit te drukken dan zegt hij dat de pijn nog maar 2 tot 3 dagen per week aanwezig is. Op die slechte dagen ervaart hij de pijn 30% ten opzichte van voor de behandelingen.

Ik adviseerde hem naast de behandelingen ook veel water te drinken. Twee liter puur water per dag (dus naast koffie en thee). Er zijn andere manieren om je lichaam te helpen ontgiften zoals sauna en Epsom zout baden. Voetenbadjes zijn erg makkelijk te nemen en heerlijk nu het buiten zo koud is.
Naast deze basale dingen zijn er ook persoonlijke zaken, zoals stress, die invloed hebben op je ziekte of hoe je je voelt. Deze bespreken we ook tijdens een behandeling.
Ik ben blij dat ik met de AMPCOIL behandelingen kan bijdragen aan iemands kwaliteit van leven. Voor mensen met een auto-immuunziekte is veel niet vanzelfsprekend. De volgende keer schrijf ik over de ziekte van Lyme.

OPROEP QVS

Voor mijn nieuwste onderzoek ben ik op zoek naar patiënten met Q-koorts. Ken je iemand die zich graag beter wil gaan voelen? Ik hoor het graag. Voor mensen die aan mijn onderzoek deelnemen, geldt een sterk gereduceerd tarief.